Euphoria, Sam Levinson, 2019


Euphoria is een Amerikaanse tv serie geproduceerd door Sam Levinson. De serie gaat over de levens van leerlingen op een middelbare school. Euphoria is anders dan andere tienerseries.

Maar wat maakt Euphoria dan zo anders? De problemen die de karakters hebben zijn erg realistisch. Rue, de hoofdpersoon, kampt met drugsverslaving en probeert haar plekje in de wereld te vinden. Jules, een vriendin van Rue, is een transgender meisje die net verhuisd is omdat haar ouders zijn gescheiden. De andere karakters in de serie hebben te maken met het verspreiden van naaktfoto’s en filmpjes, het hebben van relaties, problemen uit hun jeugd en zijn bezig met het ontdekken van hun eigen seksualiteit.

De eigen ervaringen van de acteurs en de uitvoerend producent zijn verwerkt in de serie. De serie is krachtig en onderscheidend omdat het zo levensecht is.