Broodje poep, Fides Lapidaire, 2019


Onder het motto ‘Jouw poep is goud waard’ trekt de Broodje Poep wagen langs festivals en evenementen. Je kan in de wagen naar het toilet en krijgt vervolgens korting op het broodje.  

Fides Lapidaire heeft een duidelijke visie: de voedselkringloop sluiten. Dagelijks produceren we heel veel nutriënten in de vorm van poep en plas en die spoelen we zomaar weg terwijl we daar de bodem mee zouden kunnen voeden. Zonde!

Lapidaire vangt in een droogtoilet de poep van de deelnemers en bezoekers op. Samen met een bedrijfje dat haar helpt, maakt ze compost van de poep. Lapidaire gebruikt de compost vervolgens om ingrediënten te kweken om het broodje te maken. Het broodje dat ze verkoopt op haar Broodje Poep wagen. 

Het gebruiken van mensencompost is niet illegaal of legaal. Het is een grijs gebied. De overheid heeft alles vastgelegd rondom koeienmest en afval. Maar Lapidaire vliegt het anders aan. Poep is goud waard! Jouw poep zorgt voor een gezonde, niet uitgeputte, bodem!

https://www.broodjepoep.com/

https://www.nporadio1.nl/podcasts/fragmenten-nooit-meer-slapen/117778-ddw-graduation-show-broodje-poep