Mijn seks is stuk, Lize Korpershoek, 2019


In deze documentaire praat Lize Korpershoek, documentairemaker, over haar seksualiteit. De film spreekt over een taboe en wil dit doorbreken. De maker spreekt over seksualiteit en hoe je hierin open kan zijn. Er heerst een beeld dat je altijd zin moet hebben, maar wat als dat niet zo is? 

In de film volgen we Korpershoek op haar zoektocht naar de vraag waarom ze haar zin in seks verliest op het moment dat zij veilig in een relatie zit. Hierin neemt ze ons mee naar haar huis en krijgen we een kijkje in haar relatie, maar zien we ook hoe ze hiermee aan het werk gaat door middel van gesprekken en therapie.

De documentaire is gemaakt om het publieke debat erover te gaan voeren. Vaak wordt hier, met name door mannen, heftig en met ongemak op gereageerd. Dit is juist wat Korpershoek wil doorbreken. Blijkbaar worden ‘de vrouw’ en ‘seks’ direct gekoppeld aan iets intiems, wat niet openbaar gedeeld moet worden maar dat is precies het punt waar het om gaat. 

Is het goed dat we intieme en lastige onderwerpen zoals seks meer bespreekbaar maken? En hoe kunnen we dit het beste doen?