Cathedral, Scapino Ballet Rotterdam en Marcos Morau, 2019


Iedereen heeft zich weleens afgevraagd hoe de toekomst eruit gaat zien. Welke stappen zal de technologie nog gaan zetten? Hoe zullen deze invloed hebben op het dagelijks leven? 

In deze choreografie van Marcos Morau wordt een grauw en somber beeld geschetst van een toekomst waarin het kantoorleven de overhand heeft. De mens is zichzelf verloren. Twee astronauten stappen uit een enorme meteoor om  het publiek mee te nemen in deze wereld van de toekomst. Door middel van poppen en reuzen wordt een sterk verhaal verteld. Deze levenloze en zielloze wezens maken steeds meer een deel uit van de mens. Pas zodra de dansers grijze pakken uittrekken, komt de menselijkheid terug.

Hoe ziet volgens jou de toekomst eruit?

https://dansmagazine.nl/review/cathedral-slaat-in-als-een-meteoor