Bloedlink (14+), Het Nationale Theater / NTJong en DOX , 2019


De lerares vindt een pistool is de tas van een van haar leerlingen. De leerlingen en de lerares komen pal tegenover elkaar te staan.

Een theatervoorstelling waarin afkomst, gedrag, afwijzing en erkenning centraal staan. Er wordt heftig gediscussieerd over thema’s als cultuur en religie. De boodschap wordt versterkt met bijna hysterisch en agressief bewegingsmateriaal (strakke hiphop choreografieën en grote armgebaren). Dans en dialoog worden in de voorstelling naadloos afgewisseld met elkaar. Hoe krijg je en hoe behoud je je plek in een omgeving waar zoveel wrijving en botsing ontstaat? In deze voorstelling wordt geëxperimenteerd met de grenzen van de vrijheid in denken.

‘So you think you can teach me… Een humoristische, rauwe en muzikale voorstelling over hoe je doet en wie je eigenlijk bent.’

https://wijzijndox.nl/production/bloedlink/