Strip (Official Video), Little Mix ft. Sharaya J, 2018


Britse meidengroep Little Mix heeft over de jaren heen veel te maken gehad met bodyshaming en andere kritieken op hun uiterlijk. Zij gebruikten deze negatieve ervaringen en maakten er een nummer vol zelfvertrouwen van.

Voor de music video wilden zij een vrij simpel concept, met de nadruk op eigenheid. Hiervoor vroegen zij tientallen vrouwen met verschillende achtergronden om deel uit te maken van dit statement. Samen vieren ze wie ze zijn. Verder is er een scène waarin de vier meiden zelf naakt poseren met over hun hele lichaam beledigingen geschreven die zij zelf continu aan hebben moeten horen. Dit beeld heeft veel tegenreacties aangewakkerd, vooral bij journalist en mediapersoonlijkheid Piers Morgan. Hij vond namelijk dat Little Mix hiermee niets anders deed dan naaktheid gebruiken om hun muziek te verkopen. Toch werd de actie ook ronduit geprezen, vooral door andere vrouwelijke popartiesten zoals Ariana Grande.

Little Mix gebruikt met dit nummer de kracht van commercie om hun boodschap over te brengen.