S/HE, MN Dance Company, 2017


S/HE is een onophoudelijke zoektocht naar de liefde. De liefde voor zichzelf, voor een wederhelft. Het liefhebben en geliefd zijn. Wat is er nodig om te zorgen dat we ons compleet voelen?

In dit hedendaagse dansstuk van MN Dance Company wordt er veel gewerkt vanuit andere kunstdisciplines. De kostuums en het decor worden bijna als gebruiksvoorwerpen door de dansers ingezet: de choreografie zou niet uitgevoerd kunnen worden zonder. Verder wordt er met acteurs gewerkt, die een dialoog opvoeren. Ook is alle muziek live gespeeld. Het is een diverse choreografie met zowel zachte en tragische momenten als meer krachtige stukken. De muziek speelt hierop in. Het ene moment speelt er nog een rustige viool en het andere moment wordt er in uitbundige kostuums gedanst op rockmuziek. Verder zijn de dansers heel technisch getraind en zien we elementen van acrobatiek terug.

Het voelt soms alsof het leven draait om het vinden van onze wederhelft. We hopen onze eigen eenheid te kunnen vinden in deze liefde. Toch voelen we in dit ideaal van de romantische liefde ook veel eenzaamheid.

Misschien is het niet zozeer geliefd worden wat we zo hard nodig hebben, maar liefhebben.

https://www.mndancecompany.com/s-he/