Les Indes Galantes, Clément Cogitore en Opéra Bastille, 2019


De krachtige en emotionele samenkomst van opera en hiphop. 

Voor deze korte film werkte Clément Cogitore met een groot aantal krumpdansers. Krump is één van de substijlen binnen de hiphop. Hiphop is ontstaan op straat in Amerika, voornamelijk New York, zo ook krumping. In 1992 heeft een witte politieman in Los Angeles een zwarte motorrijder doodgeslagen, wat leidde tot rellen in de ghetto. Als reactie kwam krumping op. De bewegingen zijn gebaseerd rond de agressieve handelingen en bewegingen van politieagenten bij arresten. Het zijn veel scherpe en geïsoleerde bewegingen.

Opéra Bastille geeft deze bijzondere dansvorm een podium. De elite kunstvorm opera maakt ruimte voor de dans van de straat. De samenkomst van de uiteenlopende genres zorgt voor een krachtig politiek statement en multidisciplinair meesterwerk.

https://www.operadeparis.fr/en/season-19-20/opera/les-indes-galantes