Homecoming, Beyoncé, 2019


Een ode aan de black community.

Als eerste zwarte vrouw die headliner mag zijn op muziekfestival Coachella zet Beyoncé haar platform in. Ze geeft haar eigen cultuur en komaf een podium, een stem. Samen met 150 dansers en muzikanten zet zij een twee uur durende show neer. In de documentaire, te zien op Netflix, is de hele show te zien. Verder zie je ook veel beelden van alle voorbereiding die het vereiste om het waar te kunnen maken. Beyoncé neemt zelf op meerdere vlakken de touwtjes in handen: ze is zeer betrokken bij het maakproces van zowel de show als de documentaire.

Naast een sterke boodschap biedt de show ook op gebied van muziek en dans een spektakel. Ze heeft bijvoorbeeld haar eigen nummers in een compleet nieuw jasje gestoken en haar ex-collega’s van Destiny’s Child opgeroepen. Bij (vrijwel) elk nummer hoort natuurlijk een ontzettend strakke choreografie en het is duidelijk dat er veel tijd is gestopt in het waarmaken van de artistieke visie.