Beauty Mask, Atelier Ted Noten, 2016


Beauty Mask, Atelier Ted Noten, 2016

Ted Noten is sieradenkunstenaar. Hij wordt ook wel ‘archeoloog van de toekomst’ genoemd, omdat hij objecten en dieren ingiet in blokken acrylaat. Zijn werk geeft vaak een kritische blik op zaken die spelen in onze maatschappij. 

In het werk ‘Beauty Mask’ zien we een masker waar allerlei aanwijzingen op staan. Deze aanwijzingen hebben betrekking tot de ideale maten in het gezicht volgens de harmonische verhoudingen van de gulden snede. 

Als bezoeker kan je dit masker op je gezicht zetten en op plekken waar je gezicht het masker niet raakt, kan je botox injecteren zodat je gezicht daadwerkelijk voldoet aan de schoonheidsidealen. De botox zit in een potje bij het masker, samen met een spuit om het toe te dienen. 

Noten noemt zijn werk ‘puur cynisme’. Het werk is provocerend en stelt de schoonheidsidealen ter discussie. Wat zijn we aan het doen in deze tijd? En wat vinden wij eigenlijk van de maakbare schoonheid?https://www.tednoten.com/index.php/portfolio-items/7-necessities/project-7-6/