The Blind Robot, Louis-Philippe Demers, 2013


Je zit op een stoel en tegenover je zijn twee robot armen die naar je toe bewegen. De beweging is niet perse bedreigend maar, als de robot handen en vingers je beginnen aan te raken dan is dat toch vreemd. De aanraking is voorzichtig en kietelt een beetje. Tegelijkertijd is het ook een bedreigende situatie.


Het werk The Blind Robot van Louis-Philippe Demers laat ons nadenken over onze relatie met technologie en opent een visioen op een toekomst waar we misschien wel nog intiemer met technologie moeten gaan samenleven. Wat moeten we bijvoorbeeld vinden van een niet ondenkbare toekomst, met te weinig verpleegsters en robots die ons wassen als we oud zijn?

Een mooie (Engelse) beschrijving van het werk vind je hier.

http://www.processing-plant.com/web_csi/index.html#project=blind