Israeli Groove Reconstructed, Kutiman, 2013


Israeli Groove Reconstructed krijg je als je een doos oud video materiaal van de Israëlische televisie aan Kutiman geeft.

Kutiman is een Israëlische muzikant, componist, producer en animator. Hij is vooral bekend voor het creëren van het online muziek-videoproject, ThruYOU. Hij combineert youtube video’s tot nieuwe composities. Het beeld en het geluid van de video’s blijft grotendeels in takt. Hij is onderdeel van de Remix culture.


Een remix cultuur maakt het mogelijk en stimuleert werken die ontstaan door het combineren of bewerken van bestaande materialen om zo een ​​nieuw product te creëren. In het boek Remix van oprichter van Creative Commons Lawrence Lessig stelt Lessig dat vooruitgang en welvaart van een cultuur fundamenteel gebonden is aan remixen.

https://www.youtube.com/watch?v=qviVX0xDH5s