I’m Google, Dina Kelberman, 2011


Ik ben Google is een blog waarin Dina Kelberman afbeeldingen en video’s verzamelt. De beelden gaan naadloos van het ene onderwerp naar het volgende op basis van overeenkomsten in vorm, compositie, kleur en thema. Dit resulteert in een visueel kleurrijk net dat langzaam verandert als de kijker erdoor scrollt. De site wordt voortdurend bijgewerkt.

De kunstenaar over haar werk: “De blog kwam uit mijn natuurlijke neiging om lange uren geobsedeerd in Google naar afbeeldingen te zoeken en ze op te slaan op thema. Vaak zijn de beelden die mij interesseren van industriële materialen of alledaagse snapshots. Ik heb geen foto’s of video’s die opzettelijk zijn geslecteerd met artistieke criteria. Gelukkig maar, want het proces van onderzoek naar verschillende thema’s is een ‘onbedoeld’ leerproces over onderwerpen die ik anders misschien nooit gekend zou hebben zoals structurele droogte, schroefturbines en poedercoating. Ik heb het gevoel dat heel veel mensen dit doen: dwalen door het internet op jacht naar obscure informatie en onverwachte ontmoetingen. Mijn blog dient als een visuele representatie van dit fenomeen. Dit vermogen om eindeloos te surfen van het ene onderwerp naar het volgende… dat maakt het internet zo geweldig”.

I'm Google, Dina Kelberman, 2011

I’m Google, Dina Kelberman, 2011

I'm Google, Dina Kelberman, 2011

I’m Google, Dina Kelberman, 2011

I'm Google, Dina Kelberman, 2011

I’m Google, Dina Kelberman, 2011

I'm Google, Dina Kelberman, 2011

I’m Google, Dina Kelberman, 2011

http://dinakelberman.tumblr.com