BELINDA LInkedIn, Belinda Bloom, 2009


Social media is voor kunstenaars niet alleen een middel om hun werk aan het publiek te laten zien, maar ook een aanleiding om werk te maken. Belinda Bloom was gefascineerd door de -Network Statistics- van LinkedIn: “You have 31 connections. Two degrees away: 29,000. Three degrees away: 1,349,000. Total users you can contact through an Introduction: 1,361,000” en startte naar aanleiding hiervan het project BELINDA LinkedIn.

De eerste persoon waar zij via linkedIn een connectie mee maakte ontving van haar een speciaal voor diegene gemaakte foto die ze combineerde met een foto die zij eerder voor zichzelf gemaakt had. Zo werd er niet alleen een connectie op LinkedIn gemaakt maar ook in beeld. Iedere nieuwe (willekeurige) connectie die zij via LinkedIn maakte was aanleiding om een foto te maken en deze te combineren met de foto die zij daarvoor was gemaakt. Op deze manier maakt Bloom ons Netwerk visueel. Alle foto’s zijn geplaatst op haar website.

BELINDA LInkedIn, Belinda Bloom, 2009

BELINDA LInkedIn, Belinda Bloom, 2009

http://www.belindabloom.com/