C’était un render-vous, Diederick Overbeke, 2011


C’était un render-vous is een remake van Claude Lelouch’s C’était un rendez-vous, een korte film uit 1976. In het origineel (duur: 8’24) racet de Franse regisseur s’ochtends vroeg in zijn Mercedes-Benz 450 SEL door de straten van Parijs. Hij is op weg naar zijn afspraakje en negeert daarbij alle verkeersregels. De afgelegde route, ongeveer 10km lang, is in zijn volledigheid geregistreerd door een camera aan zijn bumper. Alles aan de film is echt, met uitzondering van het geluid; dat is afkomstig van een Ferrari 275 GTB.

Tegenwoordig zou een dergelijk traject bijna een uur in beslag nemen. Diederick Overbeke (1983, Amsterdam) reconstrueerde de route door middel van Google maps met Streetview en de eerste versie van de game Need for Speed (voor de Ferrari geluiden). De nieuwe titel komt voort uit het renderen van de +/-2000 screenshots voor de film.

Diederick Overbeke won met deze film een Photo Academy Award (2011). De film is opgenomen in het boek Screendump #1: on virtual strolls/ over virtuele wandelingen (Suzan Geldhoff & Karin Krijgsman, 2011).

Website van Diederick Overbeke: overbeke-photo.com