Collapsus, Submarine Channel, 2010


Collapsus is een project dat gaat over de komende energiecrisis en hoe we van fossiele brandstoffen over moeten op alternatieve bronnen van energie.

Collapsus is een goed voorbeeld van transmedia storytelling. Dat is het vertellen van een verhaal middels verschillende (vormen van) media. Collapsus combineert interactiviteit, animatie en live action, fictie en documentaire.

Van de site van het project: ‘This pioneering approach blends real documentary footage with mini-games and movie fragments, inviting you to choose your own perspective as the story unfolds. Interact and make decisions to avoid further blackouts; get a broader perspective by listening to the experts; or observe the consequences for everyday people through the fictional story.’

www.collapsus.com