Disney Princesses, Sarah Maple, 2012


maple disney

In deze serie zien we 6 Disney prinsessen op een heel andere manier dan we gewend zijn. Ze hebben bij Sarah Maple allemaal een diploma behaald en zijn daarna aan de slag gegaan in verantwoordelijke banen. Sneeuwwitje is de wetenschap in gegaan, Doornroosje is een chirurg en Belle een voetbalcoach. Happily Ever After, maar dan net even anders.

Maple zegt over het werk op haar blog:

‘I wanted to empower the princesses with the thought in mind that this would empower young girls. Tonight I went to see the amazing ‘Missrepresentation’ film and the quote ‘you can’t be what you can’t see’ really inspired me. It’s what I wanted to do with this work. Girls, you can do anything. 2011 is the first year since 1979 that women have not gained seats in Congress. Surely that says something about the word we’re living in now.

maple disney 2

De hele serie vind je hier