1H, Aram Bartholl, 2008


1H is een workshop en interventie-piece voor de openbare ruimte. In een eendaagse workshop bouwt een groep deelnemers papieren modellen van wapens uit het online computerspel World of Warcraft. Oversized bijlen, zwaarden en andere wapens uit het spel worden exact herschapen in de fysieke ruimte. Iedere deelnemer bouwt zijn favoriete ‘one handed’ (1H) wapen op basis van grote inkjet prints. In het publieke optreden draagt de acteur/deelnemer het wapenmodel bij zich, zonder het echt te gebruiken. Door het contrast met het ‘echte leven’ vallen allerlei details van de wapens op, als hun romantische, archaische karakter, en het enorme formaat. De bijl/zwaard wordt desondanks een deel van het dagelijks leven in de openbare ruimte, terwijl je de metro gebruikt of naar de winkel gaat.

http://www.datenform.de/1h.html