Afterlife, Adam Broomberg en Oliver Chanarin, 2009


De man op de foto Afterlife van fotografen Adam Broomberg en Oliver Chanarin, kan zo weggelopen zijn uit een Tarantinofilm. Gekleed in een strak overhemd en een broek met wijde pijpen, loopt hij met een zonnebril op met een pistool te zwaaien. Hij schijnt de criminele afrekening te verzorgen. Maar is dit wel zo? Broomberg en Chanarin construeren een nieuw beeld uit een foto gemaakt door een Iraanse fotograaf. De oorspronkelijke foto laat de executie zien van 11 mensen die na een schijnproces veroordeeld zijn tot de doodstraf, zogenaamd omdat ze zich schuldig hebben gemaakt aan de contrarevolutie.

http://www.choppedliver.info/afterlife/

Afterlife 1, Adam Bromberg en Oliver Chanarin, 2009

Afterlife 1, Adam Broomberg en Oliver Chanarin, 2009

Afterlife 3, Adam Bromberg en Oliver Chanarin, 2009

Afterlife 3, Adam Bromberg en Oliver Chanarin, 2009

Afterlife 2, Adam Bromberg en Oliver Chanarin, 2009

Afterlife 2, Adam Bromberg en Oliver Chanarin, 2009

Afterlife 8, Adam Bromberg en Oliver Chanarin, 2009

Afterlife 8, Adam Bromberg en Oliver Chanarin, 2009