I love Alaska, Lernert Engelberts en Sander Plug, 2009


Op 4 augustus 2006 publiceert AOL (America online) per ongeluk de zoekgegevens van 650.000 gebruikers online. De zoektermen zijn ingevoerd over een periode van 3 maanden.

I love Alaska is een documentaire die het verhaal vertelt van 1 van deze gebruikers. Middels haar zoektermen leren we een religieuze vrouw van middelbare leeftijd uit Houston, Texas kennen, die haar dagen spendeert voor de TV en achter haar computer. Er ontstaat een portret van deze vrouw, die naarstig op zoek is naar geestverwanten, die haar sexleven een nieuwe impuls wil geven en die haar man bedriegt met iemand die ze online ontmoet waarna haar wereld instort. Dan zien we haar spijt, haar onderkenning van haar internetverslaving en we zien dat ze droomt van een nieuw leven in Alaska. En dat allemaal alleen aan de hand van wat ze intypt in een zoekmachine.

Gehele documentaire, verdeeld in 13 afleveringen: http://www.minimovies.org/documentaires/view/ilovealaska/