CV Dazzle: Camouflage from face detection, Adam Harvey, 2010


Adam Harvey verkent sinds 2010 verschillende technieken waarmee je aan gezichtsherkenning kunt ontkomen. Hij heeft hier onder andere verschillende haar- en make-upstijlen voor ontworpen. Wie had ooit gedacht een make-up tutorial te krijgen in het kader van privacy? Een gerelateerde tutorial is How To Avoid Facial Recognition? van Aram Bartholl (zie hieronder).

Waar maken Bartholl en Harvey zich zo druk over? Wat denk jij dat jouw leerlingen hiervan vinden? Misschien voornamelijk wel heel handig dat zelfs Facebook automatisch gezichten herkent. Of misschien hebben ze zelf al apps zoals Face Dazzler (2014) op hun android mobiel staan om herkenning tegen te gaan.

Schermafbeelding 2015-04-22 om 12.19.11

Schermafbeelding 2015-04-22 om 12.18.58