3rdi, Wafaa Bilal, 2010


Wafaa-Bilal_3rdi

3rdi, Wafaa Bilal, 2010

De kunstenaar Wafaa Bilal staat bekend om zijn provocatieve werken. Het werk 3rdi is hier een voorbeeld van. De kunstenaar heeft in 2010 chirurgisch een camera in zijn achterhoofd laten plaatsen. Deze camera maakt elke minuut een foto, deze wordt meteen op het internet geplaatst. Bilal vluchtte in 1991-92 van Irak naar de Verenigde Staten en moest vele plekken achter zich laten, bijna al deze plekken is hij ook in zijn geheugen verloren. Volgens Bilal is 3rdi een manier om herinneringen te behouden. Daarnaast is 3rdi ook een zeer actueel werk over de continue controle in het media-tijdperk. De camera fotografeert niet Bilal zelf, maar juist de mensen in zijn omgeving. Het werk roept vragen op over de grenzen van privacy. 

Hier vind je een overzicht van het werk van Bilal: http://wafaabilal.com