Heaven, Pipilotti Rist, 2016


Heaven, Pipilotti Rist, 2016

De kunstenaar Pipilotti Rist maakt videokunst. Het werk Heaven is gemaakt voor de tentoonstelling Heaven, Hell & Earth in het Stedelijk Museum ‘s Hertogenbosch. Geïnspireerd door het werk van Jheronimus Bosch heeft Rist een videowerk gemaakt dat de hemel verbeeldt. Het werk wordt op het plafond afgespeeld, toeschouwers mogen op de banken onder het werk gaan liggen. Heaven is een hedendaagse vertaling van de hemel, met daarin veel verwarrende, vervreemdende beelden die het hemelse belichten. Zo zijn er eerst fragmenten van vrouwenlichamen te zien, die zijn bedolven onder kleurrijke bloemen en bladeren. Later zie je een helblauwe lucht waaronder naakte figuren door een landschap rennen. In Heaven toont Rist een vrouwelijke en vervreemdende versie van de hemel.

 

Hier vind je een overzicht van het werk van Rist: https://pipilottirist.net

Heaven - Rist