De Tostifabriek, Mediamatic, 2013


tostifabriek

De Tostifabriek, Mediamatic, 2013

De Tostifabriek is een evenement uit 2013 georganiseerd door de culturele instelling Mediamatic. Tijdens het evenement werd het productieproces van een tosti op één locatie zichtbaar gemaakt. In Amsterdam Oost werd een kleine hoeveelheid graan verbouwd en werden drie koeien en twee varkens gehouden. Het evenement duurde van april tot september, uiteindelijk kon van het graan brood worden gemaakt, van de koemelk kaas en werden de varkens geslacht om ham van te maken. De Tostifabriek is een reactie op de industrialisering van de voedselproductie. Het evenement maakt het vaak niet transparante proces van het maken van een tosti weer inzichtelijk en laat kijkers tegelijkertijd nadenken over de voor- en nadelen van kleinschalige voedselproductie. Na afloop van het project is er een boek uitgebracht waarin het hele proces is beschreven.
Hier vind je een link naar de officiële site van Mediamatic: https://www.mediamatic.net

kaas graan dieren