With Me app, Elrois, 2017


with-me-app-selfies-realistic-3d-avatars-anyone-even-dead-3

With Me app, Elrois, 2017

Elrois is een Zuid-Koreaans bedrijf dat de With Me app heeft ontworpen. Met deze uiterst ongewone app wordt het mogelijk selfies te maken met je overleden dierbare. De app maakt gebruik van 3D-technologie: de gebruiker van de app moet een 3D-scan van de dierbare maken, nog voor het overlijden. Ook moet de dan-nog-niet-overleden dierbare persoonlijke informatie aan de app verschaffen, op deze manier kan na het overlijden de gebruiker van de app nog gesprekken met de dierbare voeren. De With Me app is een behoorlijk controversiële app op het gebied van dataverzameling van persoonsgegevens, en voor sommigen is de app het schrikbeeld van de technologische vooruitgang in artificiële intelligentie.

with-me-app-selfies-realistic-3d-avatars-anyone-even-dead-1