Last Supper, John Kamicha, d.o.


KamicheLastSupper

Last Supper, John Kamicha, d.o.

John Kamicha is een taboe-brekend kunstenaar uit Nairobi. Zijn werk focust zich op het Christendom en de relatie met corrupte maatschappij. In zijn werk mixt hij Christelijke figuren met afbeelding van prostituees en homoseksuelen. In het werk Last Supper heeft hij de klassieke afbeelding van het avondmaal geremixed. Door vrouwen met baarden op de plek van de apostelen te plaatsen maakt Karmicha het Christendom belachelijk. Hoewel zijn werk in de Westerse maatschappij als weinig schokkend wordt ervaren, komt Kamicha in Kenia nog vaak in de problemen met zijn werk. Het bespotten van het geloof is daar nog weinig geaccepteerd.

 

Hier vind je een link naar een artikel over Kamicha: http://www.urbanafricans.com/john-kamisha/