Kings of War, Toneelgroep Amsterdam, 2016/17


Kings of War, Toneelgroep Amsterdam, 2016/17

Kings of War is een toneelstuk geregisseerd door Ivo van Hove en gespeeld door Toneelgroep Amsterdam. Het is een mix van drie Shakespearestukken: Henry V, Henry VI en Richard III. In het stuk wordt er gerefereerd aan de huidige maatschappij en de wereldleiders van vandaag de dag. Zo vindt het verhaal plaats in een war room: een kamer waarin in non-stop wordt vergaderd en die vol tv’s staat waarop actuele nieuwsfragmenten van een dreigende oorlog worden uitgezonden.. Er worden ook nieuwe technieken in het stuk gebruikt. Zo volgen camera’s de personages ook wanneer ze van het toneel gaan en in de gangen achter het toneel lopen. Kings of War is zowel in vorm als in verhaal een actueel, vernieuwend theaterstuk.  

 

Hier vind je een link naar de officiële site van Toneelgroep Amsterdam: https://tga.nl/