Ahmed Mater, Magnetism, 2011.


Ahmed Mater, Magnetism, 2011

Ahmed Mater, Magnetism, 2011

De Saoedische kunstenaar Ahmed Mater ziet religie als een magneet die gelovigen aantrekt. Islamitische pelgrims lopen naar Mekka voor de jaarlijkse Haj, een bedevaartstocht. In Mekka lopen de pelgrims door de stad op weg naar de rondgang rond de Ka’ba, de kubus in het hart van Mekka. De installatie symboliseert de onweerstaanbare aantrekkingskracht van de Ka’ba. Mater brengt de tocht terug tot de essentie. De stukjes ijzervijlsel in het werk staan symbool voor de pelgrims die zich in het hart van Mekka verzamelen. De heilige Ka’ba, gesymboliseerd door een magneet dwingt de menigte zich in een patroon te bewegen.  

meer informatie vindt u op de website van Achmed Matar: https://www.ahmedmater.com/

 

Ahmed Mater, Magnetism, 2011Ahmed Mater, Magnetism, 2011.