Ana Rajcevicl, ANIMAL : The Other Side of Evolution, 2012


Ana Rajcevic, ANIMAL : The Other Side of Evolution, 2012

De ontwerpster Ana Rajcevic laat in haar werk zien hoe we er uit hadden kunnen zien als de evolutie anders was gelopen. Stel dat wij een staart of horens zouden hebben? Concepten van mutatie en evolutie worden onderzocht om tot een hedendaags cross-beeld van mens en dier te komen. De vormen zijn uitvergrotingen van de bestaande skeletstructuren van dieren. De dierlijke kenmerken worden gemixt met het uiterlijk van de persoon die het kunstwerk draagt. De drager ziet er angstaanjagender, sterker of sensueler uit.

Rajcevic speelt met het idee van een alternatieve evolutie. Wanneer er in het verleden iets anders was verlopen, zou het heden er misschien ook wel heel anders uitzien.

meer informatie vindt u op de website van Ana Rajcevic: http://www.anarajcevic.com/