Joseph Malloch & Ian Hattwick, Instrumented Bodies, 2013


Joseph Malloch & Ian Hattwick, Instrumented Bodies, 2013

Onderzoekers Joseph Malloch en Ian Hattwick van het Interaction Lab hebben bijzondere protheses ontwikkeld. De onderzoekers werkten samen met dansers, musici, componisten en choreografen om vernieuwende digitale muziekinstrumenten te ontwerpen en bouwen.
De prothesen werken als multisensorische controllers, ze spelen muziek af op basis van aanraking, beweging en oriëntatie. De drager kan daardoor op een aantal manieren het geluid manipuleren. Het prothese muziekinstrument is een uitbreiding van het lichaam. De lichtgevende protheses worden op de ruggengraat bevestigd, zo veranderen de dansers in muziekinstrumenten. De muziekinstrumenten werden gebruikt voor het  het stuk “Les Gestes” waarin de relatie tussen beweging en muziek een hoofdrol speelt.

 

https://vimeo.com/69552445

 

Joseph Malloch & Ian Hattwick, Instrumented Bodies, 2013 Joseph Malloch & Ian Hattwick, Instrumented Bodies, 2013 Joseph Malloch & Ian Hattwick, Instrumented Bodies, 2013