Algae-graphies, Lia Giraud, 2011


Giraud_Lia_04_web-1134x1512

Algae-graphies, Lia Giraud, 2011

Lia Giraud heeft in samenwerking met bioloog Claude Yepremian een nieuw proces ontwikkeld: Algaegraphie. Dit is een biologisch proces waarbij algen als fotografisch medium worden gebruikt. De lichtgevoelige algen worden op zo’n manier belicht dat er fotografische afdrukken zichtbaar worden. Deze afdrukken zijn in tegenstelling tot foto’s tijdelijk, de levende algen groeien door en zo zullen de afdrukken snel verloren gaan. Algae-graphies bevindt  zich op de grens tussen wetenschap en kunst. Giraud heeft een grote interesse in fotografie en de rol die fotografie speelt in het construeren van een werkelijkheid. In het werk Algae-graphies is deze interesse duidelijk terug te zien. De afdrukken in alg zijn kleine weergaves van een snel vervluchte werkelijkheid.

 
Hier vind je een overzicht van het werk van Giraud: http://liagiraud.com/

En hier vind je een video van het maakproces van de Algae-graphies: https://vimeo.com/40735131

algae-photographs-lia-giraud-designboom07 algae-photographs-lia-giraud-designboom10