ISIS Crappy Photoshop Grand Prix, #ISISクソコラグランプリ, 2015


B8DI9CMCEAA7qeI

ISIS Crappy Photoshop Grand Prix, #ISISクソコラグランプリ, 2015

In 2015 verschenen er veel dreigvideo’s van tereurgroep IS (ISIS). Zo ook een video waarin de gegijzelde Japanse journalist Kenji Goto en security consultant Haruna Yukawa geknield naast een IS-strijder zitten. De strijder dreigt de twee mannen te onthoofden wanneer er geen $200 miljoen wordt betaald. Als reactie op de video zijn inwoners van Japan een photoshop-competitie gestart, genaamd #ISISクソコラグランプリ (ISIS Crappy Photoshop Grand Prix). Duizenden keren werden de video-stills op humoristische wijze opnieuw geremixed, waarbij er veel werd gerefereerd aan de Japanse game-cultuur. De boodschap van de actie luidde: “You can kill some of us, but Japan is a peaceful and happy land, with fast Internet. So go to hell.”

 
Hier vind je een link naar de twitterpagina: https://twitter.com/hashtag/ISISクソコラグランプリ?src=hash

ISIS-Collage-Grand-Prix-600x400