Kill All Kids, Iona & Rineke, 2018

Aan het begin van de voorstelling ‘Kill All Kids’ waarschuwen Iona & Rineke, die zichzelf spelen, de toeschouwers: “Wij gaan een radicaal statement maken!” Onder begeleiding van science fiction-achtige muziek nemen ze ons mee in een verhaal over de zorgwekkende toestand van de aarde. Als het zo doorgaat zal de aarde in de toekomst vergaan. Ze stellen zichzelf de vraag wat de rol van de mensheid hierin is en of wij hier iets aan kunnen doen.

Volgens Iona & Rineke kunnen we de wereld wel redden, maar enkel als we onszelf niet meer voortplanten en uiteindelijk ophouden te bestaan. De voorstelling is een groot gedachte-experiment. Is de wereld eigenlijk beter af zonder de mens? Iona & Rineke maken fictief documentair theater. Voorafgaand aan een voorstelling doen ze veel research naar het thema door te praten met experts uit verschillende vakgebieden. Deze informatie gebruiken ze in een voorstelling, maar verdraaien ze soms ook een beetje om een boodschap kracht bij te zetten. Er ontstaat zo een spannend spel tussen realiteit en fictie.

Een radio-interview met Iona & Rineke: https://www.nporadio1.nl/de-nieuws-bv/onderwerpen/482698-theatervoorstelling-kill-all-kids?fbclid=IwAR0dMXf9G4P1wf7SSfuzE51ivcAcgKz5Sj_5vkiy4o7mJsCxcUcthdEwqwk