OVER

Artist is Present
De Stichting Artist is Present heeft als doel de hedendaagse kunstenaar aanwezig te laten zijn in het klaslokaal. Dit doen we onder andere door hedendaagse, maatschappelijke, lichtelijk schurende thema’s binnen het kunstonderwijs promoten. Momenteel focussen wij op de thema’s seksualiteit, digitale leven, re-nature en human rights. De stichting wordt geleidt door Kari-Anne Souwer en Lisanne Meijers. Het bestuur van Artist is Present bestaat uit: Melanie Bonajo, Folkert Haanstra, Arida Bandringa, Vlas Corstanje en Jelle Havermans. We werken zowel in opdracht als vanuit eigen projecten. In het onderhouden van deze database wordt de Stichting Artist is Present ondersteund door het lectoraat kunsteducatie Amsterdam.

Artist is Present neemt het collectief Neuewelle over en erft daarbij de door het Neuwelle-collectief aangelegde collectie. Het collectief Neuewelle bestond van 2010-2020 uit de volgende leden: Emiel Heijnen (Lector Kunsteducatie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) Suzanne Rademaker (Coördinator Theorie en Research, Willem de Kooning Academie, Rotterdam) Moniek Warmer (Zelfstandig kunsteducator, Arnhem) Michiel Koelink (Kunstenaar, labcoördinator ArtechLAB Amsterdam, Sr Docent 4D Breitner Academie Amsterdam) Joske van Zomeren (Kunstdocent Baudartius College en ArtEZ Docentenopleiding BKV, Arnhem) Naast het opzetten en bijhouden van de website heeft het collectief samen met het Stedelijk museum Amsterdam ook meerdere jaren driedaagse nascholingscursussen gericht op kunsteducatie ontwerp georganiseerd.

Heb je een vraag, wil je meeschrijven of wil je meer informatie ontvangen? Artist is Present is via het volgende mailadres te bereiken: artistispresentkunsteducatie@gmail.com

Instagram